آخرین اخبار
کد مطلب: 73377
5 پيش‌شرط پذيرش مصرف کالاي ايراني براي مردم/ صداقت شرط اول
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1100

به گزارش سلام لردگان به نقل از محمد باقر صدري در گفت ‌و گو با خبرنگار اقتصادي فارس در خصوص اقدامات و برنامه‌هايي که بايد در خصوص مديريت کشور در شرايط اقتصادي فعلي انجام داد، اظهار داشت: وضعيت فعلي را مي توان تا حدي با وضعيت کشور در دوران جنگ مقايسه کرد، همانطور که امام خميني (ره) با مديريت خود کشور را از نظر دفاع ارضي، مسائل اقتصادي و ساير موارد اداره کرد، بنابراين اقداماتي که آن زمان انجام شده بايد براي شرايط فعلي آموزنده باشد.

وي ادامه داد: در دوران سازندگي و رياست جمهوري آقايان رفسنجاني، خاتمي و احمدي نژاد بايد به گونه‌اي برنامه ريزي مي‌کرديم که در چنين شرايط ذخاير خوبي داشته باشيم. آمريکا سالها است که ايران را تحريم کرده و در برخي مواقع اين فشار‌ها شدت و ضعف داشته است. ما در سال 1997 حتي به آمريکا نيز نفت صادر مي‌کرديم ولي در سالهاي اخير تحريم ها تشديد شد.

اين عضو انجمن اقتصاددانان ايران خاطر نشان کرد: به گفته مقام معظم رهبري در حال حاضر در جنگ نرم به سر مي‌بريم که دشوار‌تر از جنگ سخت است بنابراين بايد پيش‌بيني‌هاي لازم را مي‌کرديم که با کمترين هزينه بيشترين درآمد را براي شرايط سخت داشته باشيم ولي اين اتفاق رخ نداد و در دولت نهم و دهم نيز هزينه‌هاي زيادي ايجاد شد و دولت قصد داشت از اين طريق با تورم مقابله کند.

صدري با بيان اينکه در سه ماهه سوم سال گذشته نيز وضعيت ارز مناسب نبود، ادامه داد: در قانون برنامه چهارم و پنجم در خصوص مديريت ارز قانون وجود دارد ولي در حال حاضر نوع مديريت و سوداگري برخي افراد که به دنبال منافع شخصي خود هستند موجب تشديد بازار ارز شده است بنابراين اتفاقات فعلي ناشي از اين دو مسئله است.

وي با اشاره به اينکه بانک مرکزي رگ اصلي اقتصاد کشور است و نقش مهمي در توسعه دارد، بيان کرد: در اين شرايط همه به دنبال اين هستند که تقصير را به گردن ديگري بياندازند ولي يک طرف اين قضيه نظام سلطه گر آمريکا است و در مقابل آن بايد با مديريت خاص و هوشمندانه اين شرايط، اقدامات آنها را به بهترين نحو خنثي کرد.

اين کارشناس اقتصادي پس از تشريح وضعيت فعلي و دلايل آن به راه‌کارها اشاره کرد و گفت: با توجه به گفته امام خميني (ره) ملت ما بهتر از مردم دوران رسول اکرم(ص) و حضرت علي (ع) است بنابراين پس از دوران جنگ بايد هماهنگ با آن دوران به فرهنگ سازي روي‌ مي‌آورديم و تغيير سياست‌ها در همه کشورها پس از جنگ امري طبيعي است و در ايران نيز بايد در دوران وفور به نوعي رفتار کرد که در شرايط سخت با مشکل روبه‌رو نشويم.

*تقويت توليدات داخل و اثرات آن بر افزايش اشتغال

صدري افزود: زماني محصولات ايراني و توليد داخل مي تواند در کشور فراگير و جاي خود را دربين مردم باز کند که با فرهنگ سازي مردم را به استفاده از آن ترغيب کرد البته در مقابل بايد کيفيت کالا‌ها نيز افزايش يابد.

به گفته وي، همچنين، بايد به اين نکته نيز توجه شود که همراه با افزايش دلار، کالاهاي خارجي در بين خانواده‌ها نفوذ نکند. بنابراين با تأکيد بر اينکه بايد فرهنگ سازي پس از دوران جنگ انجام مي‌شد، بايد به کيفيت دقت کرد.

وي تصريح کرد: هر چند براي برخي کار‌ها از جمله فرهنگ سازي دير است ولي بايد به دنبال تقويت عرضه‌هاي داخلي باشيم و با هماهنگي مردم براي راحتي بيشتر آنها به استفاده از توليد داخل تشويق کنيم زيرا علاوه بر اينکه ارز کمتري براي استفاده از کالا‌هاي خارجي استفاده مي‌شود، اشتغال نيز افزايش خواهد يافت.

*کمک رسانه‌ها به فرهنگ‌‌سازي

اين عضو انجمن اقتصاددانان ايران با اشاره به اينکه علاوه بر افزايش کيفيت توليدات داخل بايد رسانه‌ها و مطبوعات نيز در فرهنگ‌سازي کمک کنند، گفت: بايد از ظرفيت صحبت با مردم و استفاده از حس ميهن دوستي و وطن دوستي مردم استفاده کرد زيرا اين مردم همان مردمي هستند که در دوران جنگ نيز حضور داشتند و چنين شرايطي را تجربه کرده‌اند.

وي تأکيد کرد: در مقابل وظيفه داريم در مقابل افزايش کيفيت، به قيمت اين محصولات داخل از ابتدا تا توزيع آن نظارت داشت. بايد اين قول را به مردم بدهيم که کالا‌هاي اساسي آنها را تأمين مي‌کنيم و به آن نيز عمل کنيم. برخي کشور ها از جمله ونزوئلا هنوز با سيستم کوپن کار مي‌کنند و معتقدم براي کم درآمد ها بخش نقدي يارانه‌ها کمتر شود و به جاي آن کالاي اساسي ارائه شود.

*تقويت شبکه توزيع و نظارت بر قيمت محصولات داخل

صدري افزود: اگر پول نقد در دست مرم زياد شود مشکلات افزايش مي‌يابد بنابراين بايد براي تأمين نياز مردم کالاي مورد نياز آنها را از طرق مختلف از جمله کوپن تهيه کرد.البته يکي از مشکلاتي که در کشور وجود دارد سنتي بودن شبکه توزيع کشور است.

وي اظهار داشت: بايد در روند توليد يک کالا از زماني که مواد اوليه وارد کارخانه مي‌شود تا زمان توزيع نظارت کامل وجود داشته باشد و در اين مسير از نظر کيفيت و به خصوص قيمت کنترل‌هاي لازم انجام شود تا قيمت‌ها به صورت عادلانه توزيع شود. بر اين اساس نبايد اجازه دهيم قيمت کالا‌هاي اساسي مردم و محصولاتي که بر سر سفره آنها است افزايش يابد.

اين اقتصاددان در پايان تأکيد کرد: اگر نياز و مايحتاج مردم را به قيمت و کيفيت مناسب تأمين کنيم وابستگي به کالا‌هاي خارجي و دلار نيز کمتر خواهد شد.


 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس